tirsdag 12. april 2011

Elvis på Statoil Jessheim

I kveld har jeg hatt tid til å se på tv, og fikk med meg Undercover Boss på TV2.
Her gikk administrerende direktør i Statoil undercover og jobbet blant annet på ulike Statoilstasjoner.

Den som virkelig utmerket seg var Elvis på Statoil Jessheim. For en fantastisk serviceinnstilling den mannen hadde. Han så på hver kunde som en gjest, rett og slett fordi han syntes det var hyggelig og ga jobben en hjemlig atmosfære. Alle kundene fikk en hyggelig hilsen og et smil da de kom innom, og en av kundene innrømmet at han faktisk kom innom stasjonen hver dag Elvis var på jobb, rett og slett for å få inspirasjon! Jeg vedder på at Elvis har det gøy hver dag på jobb! Han er født til dette, og er i sitt rette element.

Jeg er nok over gjennomsnittet opptatt av kundeservice, og har arbeidet i og med handel i 25 år. God service er så ufattelig enkelt, men samtidig så utrolig vanskelig for enkelte. Noen ganger undrer jeg rett og slett på hvorfor enkelte velger et serviceyrke når det er helt tydelig at de ikke passer til det.
For å jobbe i servicenæringen må man like mennesker, tidvis mange mennesker, ulike mennesker.
Men alle har det til felles at de ønsker en god opplevelse.

Hva er så en god opplevelse?Alt starter med å se kunden, møte blikket, smile og hilse. Da har man allerede opprettet kontakt, og kan starte en dialog for å avdekke kundens behov. Eller kanskje skape et behov ved å finne spennende varer til kunden.
Mange nordmenn synes det er ubehagelig å drive mersalg, men de riktige mersalgene oppleves som god service fra kundens side. Ingenting er mer irriterende enn å komme hjem med 5 liter maling og malepensler bare for å oppdage at "noen" glemte å minne deg på å kjøpe maskeringstape.
Når handelen er gjennomført kommer den fasen der ansatte i handelsnæringen er aller dårligst; nemlig å si "tusen takk for handelen, velkommen tilbake".

Elvis på Jessheim fikset alt dette og mere til. Som den naturligste ting i verden. Rett og slett fordi han hadde det i seg. Jeg skulle ønske det var mange flere som Elvis, og slår med dette et slag for kloning...!

Gratulerer Elvis, du er en ener!
...og jobbtilbudene kommer til å stå i kø!

1 kommentar: